Els menors de 2 a 5 anys rebran la vacuna intranasal contra la grip

Foto: EFE

La Conselleria de Sanitat ha donat el vistiplau a la petició realitzada pels pediatres perquè els menors d’entre dos i cinc anys de la Comunitat Valenciana reben la vacuna intranasal contra la grip en la pròxima campanya que es preveu que comence a l’octubre.

Així ho han confirmat a EFE fonts de la Conselleria de Sanitat, que han indicat que de moment no s’ha pres cap decisió respecte a inclusió en el calendari de la vacuna tetravalent contra el meningococ als 12 mesos, també sol·licitada pels pediatres valencians.

El mes de desembre passat, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va donar llum al nou Calendari Comú de Vacunació al llarg de tota la Vida, que incorporava els últims acords adoptats per la Comissió de Salut Pública, entre ells que els bebés de 6 mesos i fins a 5 anys rebran la vacuna en temporada de grip.

El 19 d’abril, els pediatres valencians van mantindre una reunió amb la Conselleria de Sanitat per a demanar-li l’administració de la vacuna intranasal contra la grip en la població d’entre 2 i 6 anys i la inclusió en el calendari de la vacuna tetravalent contra el meningogoco.

En la trobada es va posar de manifest que l’efectivitat és «molt major» amb la vacuna intranasal perquè a més de la immunitat sistèmica confereix immunitat de mucoses, amb la qual cosa els xiquets estan més protegits. És a més més fàcil d’administrar que la vacuna intramuscular, que és punxada.

La vacuna intranasal només podrà administrar-se entre els 2 i 6 anys, per la qual cosa entre els 6 mesos i fins als 2 anys caldrà inocular la vacuna intramuscular normal. Això significa que Sanitat haurà d’adquirir dues vacunes diferents, encara que el cost d’ambdues seria el mateix per a l’administració.

Entre els 6 i 18 anys s’inclouria als xiquets de risc, «que també n’hi ha i són els grans oblidats», segons la presidenta de la Societat Valenciana de Pediatria, Eva Suárez, que ha insistit que des de la Direcció General de Salut Pública s’ha de començar a dissenyar i planificar la campanya de vacunació contra la grip en els menors perquè la informació arribe als pares.

En el cas de la vacuna tetravalent contra el meningococ als 12 mesos, que en l’actualitat ha de ser comprada pels pares del menor, la Conselleria de Sanitat encara no ha comunicat si finalment la inclouran en el calendari vacunal.

Compartir en redes sociales