El Museu de la Seda de València Celebra el Centenari de Sorolla amb una Col·lecció Exclusiva de Mocadors

El Museu de la Seda de València commemora el centenari del cèlebre pintor valencià Joaquín Sorolla amb una exclusiva col·lecció de mocadors que reproduïxen tres de les seues icòniques obres: «Passeig a la vora de la mar» (1909), «El jardí de la casa de Sorolla» (1919), i «Mont Ulía, Sant Sebastià» (1918).

La col·lecció va ser presentada este dijous en la Capella de Sant Jerònim del Col·legi de l’Art Major de la Seda, amb la presència d’Antonio Mollá, president de la Comissió Permanent del Patronat de la Fundació Museu Sorolla, i Vicente Genovés de l’Olmo, president de la Fundació del Col·legi Art Major de la Seda.

Genovés va expressar el seu orgull per esta col·laboració: «És un honor per al Col·legi de l’Art Major de la Seda haver desenvolupat estos mocadors que representen tan bé l’obra de Sorolla. Tant de bo esta col·laboració amb la Fundació del Museu Sorolla siga la primera de moltes que servisca per a projectar la imatge de Sorolla a través de la seda».

La iniciativa es va materialitzar després de converses entre la Fundació del Col·legi de l’Art Major de la Seda i la Fundació Museu Sorolla, buscant aconseguir l’excel·lència en la creació d’estos mocadors, que presenten tres obres representatives del famós pintor valencià.

Antonio Mollá va destacar la importància de la qualitat en esta mena de col·laboracions: «La Fundació Museu Sorolla participa en aquelles presentacions que considera que estan al nivell del pintor; necessitem que hi haja una excel·lència, una bona faena i un bon producte de qualitat. No secundem que l’obra estiga en qualsevol suport, però en este cas, no hi ha tèxtil de major categoria que la seda. Estem molt satisfets d’esta col·laboració».

 

 

 

Compartir en redes sociales