El Museu de Belles arts de València Enriqueix la seva Col·lecció amb Obres de Mestres Europeus

Arrencant el 2024 amb ímpetu cultural, el Museu de Belles arts de València (MuBAV) ha sumat a la seva valuosa col·lecció tres obres d’art d’indiscutible importància històrica i artística, seguint així la tendència de creixement i enriquiment que va marcar l’any 2023. Aquestes adquisicions, realitzades en subhastes públiques a Madrid el passat 13 de desembre, són testimoniatge del compromís continu del museu per preservar i exhibir peces de rellevància cultural.

Entre les recents addicions es troba una obra de l’escola flamenca del segle XVI, que retrata el «Ecce Homo», un oli sobre tela de Mattia Preti, datat entre 1660 i 1662, que representa a «Sant Jerònim», i un retrat excepcional de «Madeleine de l’Aubespine», datat al voltant de 1570, realitzat pel francès Jean Decourt, conegut pels seus retrats en la cort francesa del segle XVI. Aquestes peces van ser adquirides per la Generalitat per al MuBAV, amb fons provinents del pressupost ordinari de 2024.

L’any 2023 va ser significatiu per al museu, marcat per l’adquisició de 13 obres en subhastes d’art, destacant l’esforç i dedicació per a ampliar i diversificar la seva col·lecció. Les donacions també han jugat un paper crucial en aquest creixement, amb contribucions notables de l’Associació d’Amics del Museu de Belles arts de València.

Les inversions realitzades l’any passat van aconseguir aproximadament el mig milió d’euros, incloent-hi les comissions de les cases de subhastes, evidenciant el ferm compromís del museu amb la cultura i l’art.

La col·lecció del MuBAV, en constant expansió, cerca remeiar unes certes mancances en la seva narrativa històrica i artística, incloent-hi obres mestres dels grans pintors europeus des del segle XV fins al XX. Autors valencians com Joanes o Vila Prades enforteixen la secció local del museu, mentre que mestres com San Leocadio, Borgonya, Decourt, Allori, Sirani o Fortuny col·loquen al MuBAV a l’una de les millors pinacoteques europees.

Amb la mirada posada en el futur, el Museu de Belles arts de València es proposa continuar el seu creixement durant el 2024, sempre amb l’objectiu d’oferir a la societat una experiència cultural de la més alta qualitat.

Compartir en redes sociales