El Col·legi Oficial de Farmacèutics de València reparteix ventalls i consells per a combatre la calor extrema.

El Colegio Oficial de Farmacéuticos de Valencia (Micof) ha puesto en marcha la campaña ‘Abanícate contra el calor’, en la que las farmacias repartirán abanicos con consejos contra las altas temperaturas. EFE/Colegio de Farmacéuticos de Valencia

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (Micof) ha llançat la campanya ‘Venta’t contra la calor’ amb l’objectiu de protegir els ciutadans de les altes temperatures que es registren durant l’estiu. En aquesta iniciativa, les farmàcies de la província de València repartiran ventalls que contindran consells útils per a fer front a la calor, especialment dirigits a grups vulnerables com a persones majors o malalts crònics.

Segons un comunicat emés pel Micof, l’augment de les temperatures pot representar un risc significatiu per a aquelles persones amb condicions fisiopatològiques específiques o que prenen múltiples medicaments, ja que l’exposició prolongada a la calor extrema pot afectar òrgans vitals i fins i tot provocar la mort.

Amb l’objectiu de previndre colps de calor i complicacions relacionades, es distribuiran un total de 62.500 ventalls entre les farmàcies valencianes. Aquests ventalls estaran dissenyats amb informació rellevant per a enfrontar les onades de calor. En un costat del ventall es mostraran recomanacions generals, mentre que en el revers s’enumeraran els medicaments que requereixen precaució especial durant la calor intensa.

La vocal de Salut Pública del Micof, Vicenta Carbonell, va destacar la importància del paper del farmacèutic com a professional sanitari en la promoció de la salut pública. A més, Carbonell va assenyalar que els farmacèutics estaran disponibles per a aconsellar als pacients sobre com manejar el seu tractament durant les condicions de calor extrema, especialment en casos en els quals uns certs medicaments poden agreujar els efectes de la calor.

A més de la distribució de ventalls, el Col·legi de Farmacèutics també ha creat un apartat en la seua pàgina web que redirigeix a la secció de Salut Pública del Sistema de Vigilància de temperatures extremes en la Comunitat Valenciana. Això permetrà als farmacèutics obtindre informació sobre el nivell de risc en la seua àrea i transmetre-la als pacients, brindant-los consells tant per a les altes temperatures diürnes com nocturnes.

Per a garantir que els farmacèutics estiguen degudament informats, el Micof, en col·laboració amb els Col·legis Oficials de Farmacèutics d’Alacant i Castelló, va organitzar al juny una formació digital sobre «Altes temperatures i onades de calor». A més, es van dur a terme altres capacitacions destinades a actualitzar els coneixements dels farmacèutics en àrees relacionades amb la gestió sanitària de piscines i la salut en relació a vectors.

Aquestes accions formatives s’emmarquen dins del conveni signat entre el Consell Valencià de Col·legis Farmacèutics i la Conselleria de Sanitat, amb l’objectiu de coordinar esforços i serveis en l’àmbit de la salut pública.

Amb aquesta campanya i les mesures addicionals implementades, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València busca brindar un suport integral a la població, enfocant-se en la prevenció i promoció de la salut durant els períodes de calor extrema.

Compartir en redes sociales