El CIS augura una reedició del Govern del Botànic després dels comicis autonòmics del 28M

Foto: EFE

El Botànic (PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem) tornaria a governar en la Generalitat després de les eleccions autonòmiques del 28 de maig, segons l’enquesta preelectoral del CIS, que situa al PP com el partit més votat, encara que la suma dels seus escons i els de Vox mai aconseguiria la majoria absoluta.

El Partit Popular guanyaria les eleccions autonòmiques del 28 de maig en la Comunitat Valenciana amb el 30,7% dels vots, amb el PSPV-PSOE com segon partit més votat (29%), seguit de Compromís (18,5%), de Vox (10,2%) i Unides Podem (6%), mentre que Ciutadans es quedaria fora de Les Corts, amb el 2,1%.

Amb aquesta estimació, en el bloc del Botánic, els socialistes tindrien entre 30 i 34 escons en Les Corts, Compromís entre 15 i 19 i Unides Podem entre 2 i 5, la qual cosa llança una forqueta d’entre 47 i 58 diputats per al bloc de l’esquerra. La majoria absoluta està en els 50 diputats.

Per part seua, el PP, que actualment té 19 escons, aconseguiria entre 31 i 36 diputats, mentre que Vox passaria dels seus deu escons actuals a entre 8 i 12, amb el que el bloc de la dreta sumaria entre 39 i 48 diputats, sempre per davall de la majoria absoluta.

Compartir en redes sociales