Educació proposa que el pròxim curs comence el dilluns 11 de setembre

Foto: EFE

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport proposarà en les taules de negociació que el dilluns 11 de setembre siga el primer dia de classe per a l’alumnat d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP, i també les de les escoles oficials d’idiomes (EOI), acabaran totes al mateix temps i igualment es proposarà que l’últim dia de classe del pròxim curs 2023-2024 siga el divendres 21 de juny.

Aquesta data també s’aplicarà a l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (*PFCB) i el de *FPB de segona oportunitat.

Tant en el cas dels PFCB com en el de la FPB de segona oportunitat, les classes del curs 2023-2024 començaran el dimecres 13 de setembre.

Pel que respecta a les EOI, les classes arrancaran el dilluns 25 de setembre.

En formació de persones adultes (FPA), l’inici de curs serà el dilluns 18 de setembre i finalitzaren el 19 de juny.

En ensenyaments artístics de música i dansa, elementals i professionals; ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny, i ensenyaments esportius de règim especial, les classes començaran el dimecres 20 de setembre i acabaran el dimecres 19 de juny.

Les vacances de Nadal, per al professorat i l’alumnat, s’estableixen des del divendres 22 de desembre fins al divendres 5 de gener, els dos dies inclosos, amb la qual cosa el curs es reprendrà el dilluns 8 de gener.

Les vacances de Pasqua aniran des del dijous 28 de març fins al dilluns 8 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 2023-2024 tindrà els dies festius autonòmics següents: el dilluns 9 d’octubre, el dijous 12 d’octubre, el dimecres 1 de novembre, el dimecres 6 i el divendres 8 de desembre, i també el dimecres 1 de maig.

Cal tindre present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic, a partir del qual cada ajuntament estableix tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en cas que algun dels dos dies que toquen a cada municipi se celebre en jornada lectiva.

Per tant, una vegada publicat en el DOGV el calendari escolar del curs 2023-2024, els consells escolars municipals (CEM), que són el màxim òrgan de participació de la comunitat educativa d’un municipi, o els ajuntaments, pel que respecta als pobles xicotets que no disposen de CEM, acabaran de definir el calendari amb els festius i els dies no lectius locals en cada poble o ciutat.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però en aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents.

Aquest dia recuperable de classes, en cas que se sol·licite, se sol establir, per regla general, allargant un dia més la fi del curs o bé acurtant un dia les vacances de Pasqua.

Compartir en redes sociales