Consellera de Justícia i Interior de la Comunitat Valenciana sol·licita reforç policial davant augment de la criminalitat

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha anunciat avui una sol·licitud urgent al Govern central per a incrementar la presència d’agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana. Aquesta comanda es realitza enmig de creixents preocupacions sobre l’alarmant augment de la criminalitat a la regió.

Després d’una reunió amb representants de la Confederació Espanyola de Policies i l’Associació Espanyola de Guàrdia Civil, la consellera es va comprometre a abordar la necessitat d’ampliar el catàleg de llocs de treball de les Forces i Cossos de Seguretat en la Comunitat. Núñez va destacar que les unitats policials estan operant amb un personal significativament reduït, especialment en municipis com Torrent o Alzira, on la dotació de recursos humans i materials és clarament insuficient.

En el cas de Torrent, Núñez va assenyalar que la població real supera en gran manera el padró oficial, la qual cosa ha contribuït a un augment del 12,4% en les denúncies i del 30% en les detencions en l’última dècada. Així mateix, es va ressaltar la necessitat de reforçar la lluita contra els robatoris agrícoles i en segons habitatges en localitats com Alzira.

La consellera va expressar la seva preocupació pel «esgarrifós» increment de la delinqüència en la Comunitat Valenciana, que supera la mitjana nacional. Es van destacar augments significatius en delictes contra la salut pública, homicidis i assassinats, robatoris amb violència, intimidació i delictes contra la llibertat sexual.

Es va posar l’accent en la importància d’abordar també el tema de la immigració il·legal, que ha experimentat un marcat augment en l’últim any. Núñez va criticar la falta d’acció del Govern central enfront d’aquest problema i a l’activitat de les màfies que s’aprofiten d’aquesta situació.

Representants de la Confederació Espanyola de Policies i l’Associació Espanyola de Guàrdia Civil van recolzar les sol·licituds de reforç policial, destacant l’obsolescència dels catàlegs de llocs de treball i la falta d’adequació de les plantilles a les necessitats reals de la població i la delinqüència a la regió.

Compartir en redes sociales