Compromís busca una negociació bilateral amb Sumar i no a diverses bandes en la Comunitat

Foto: EFE

Compromís reivindica que les negociacions amb Sumar per a buscar una candidatura conjunta en les eleccions generals del 23 de juliol ha de ser bilateral en la Comunitat Valenciana i no a diverses bandes, encara que entén que en altres territoris de l’Estat el partit de Yolanda Díaz parle i pacte amb altres formacions.

Així ho han indicat a EFE fonts de la direcció de Compromís, que argumenten la seua posició en el pes electoral que tenen, la militància -només en les últimes 48 hores s’han apuntat mil persones més-, els lideratges i el coneixement d’aquesta terra, on destaquen que han aconseguit un suport «molt digne» davant «el tsunami» de la dreta aquest 28M.

La comissió negociadora de Compromís amb Sumar del protocol per a una coalició electoral la formen quatre persones (Iván Castañón, Amparo Piquer, Vicent Martínez i Nacho Serra), els qui defensaran que Compromís encapçale les llistes en la Comunitat, en considerar que són un projecte consolidat i amb molta implantació ací.

Les mateixes fonts consideren que no hi haurà problema en què s’atenga aquesta petició, perquè opinen que Sumar «entén molt bé la plurinacionalitat de l’Estat» i l’arrelament de Compromís en terres valencianes, així com el seu paper com a partit valencianista, progressista i d’esquerres.

L’acord de Compromís amb Sumar haurà de tancar-se abans del 9 de juny, que és la data en què finalitza el termini per a comunicar a les Juntes Electorals la creació de coalicions, després del que es disposarà de diversos dies per a configurar les candidatures, ja que el termini de presentació és les llistes és del 14 al 19 de juny.

En aqueix marge de temps, hi ha formacions de la coalició Compromís, com a Mes, que ha de fer primàries per a elegir als seus candidats, ja que així ho estableixen els seus estatuts, si bé la previsió és que, donada la urgència de temps, possiblement són una primàries internes, entre la militància, i no obertes a la ciutadania.

D’altra banda, fonts de Podem s’han limitat a assenyalar que les negociacions entre Podemos i Sumar s’estan duent a terme a nivell nacional i que cal esperar per a veure el que es fa en la Comunitat Valenciana.

Compartir en redes sociales