Col·lectius LGTBI marxaran demà per Nàquera per a mostrar el seu «Orgull» i els seus «colors»

Foto: EFE

Diversos col·lectius en defensa dels drets LGTBI marxaran aquest dimecres per Nàquera (València) per a mostrar el seu «Orgull» i els seus «colors» en un municipi on s’ha prohibit penjar la bandera arcoiris en balcons i façanes d’edificis oficials després de l’acord de PP i Vox per a governar el consistori.

La manifestació, sota el lema «Nàquera orgullosa», ha sigut organitzada per entitats com a Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar; Mirall (Camp de Túria); Marietes (L’Eliana); Castelló LGTBI; Chrysallis; Dracs València; o Queer Fest, entre altres.

«Nàquera orgullosa» és el lema de la manifestació que partirà a les 19.30 hores des de la biblioteca municipal -al carrer Vinyes perdudes- i marxarà fins a arribar a la porta de l’Ajuntament d’aquest municipi.

Nàquera, que té al voltant de 7.700 habitants, és el primer municipi de la Comunitat Valenciana en el qual Vox ha aconseguit una alcaldia, que ostenta Iván Expósito, gràcies a un acord de govern amb el PP.

L’acord inclou mesures com la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials i substituir les concentracions contra la violència masclista per actes «contra tota violència» o «contra la violència».

Després d’aquesta decisió, veïns del municipi van decidir penjar banderes LGTBI als seus balcons, encara que algun d’ells va haver de retirar-la després de rebre amenaces.

Des de Lambda, el seu coordinador general, Fran Fernández, ha assenyalat a EFE que sota l'»excusa d’una llei que ningú planteja que s’incomplisca, l’alcalde la tergiversa i sota l’empara de no penjar banderes prohibeix penjar qualsevol símbol que representa la llibertat de gènere, sexual i familiar: és una excusa per a intentar retornar-nos a l’armari i és una cosa que no permetrem».

«Davant els fets esdevinguts i vist que l’extrema dreta intenta invisibilitzar cada vegada més els drets del nostre col·lectiu, hem decidit convocar una manifestació pacífica a Nàquera per a demostrar que és una ciutat respectuosa amb la diversitat i que el seu alcalde, quan presa aquest tipus de mesures, no representa a la ciutadania», ha agregat. EFA

Compartir en redes sociales