Col·laboració entre la Comunitat Valenciana i Murcia per a la Recuperació de Fauna

La Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia estan treballant conjuntament en programes de recuperació de fauna, com el projecte europeu ‘Life Xarxet marbrenc’ i el ‘Territori Tortuga’.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, va destacar aquesta col·laboració durant la seva visita, juntament amb el conseller murcià de Medi Ambient, Universitats, Recerca i Mar Menor, Juan María Vázquez, a les instal·lacions de l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar del Oceanogràfic de València.

Durant la visita, van poder comprovar l’estat de les 16 tortugues babaues (Caretta caretta) que havien arribat 24 hores abans al Oceanogràfic des del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre La Vall, a la Regió de Múrcia. Aquestes tortugues van néixer el passat estiu d’un niu registrat en Illa Plana, Cartagena. Ja a l’agost, 35 tortugues d’aquest niu van ser traslladades a València per a formar part del programa ‘Head-starting’ de la Fundació Oceanogràfic, a les quals ara se sumen les 16 nouvingudes.

Aquests programes inclouen accions com la cria temporal en captivitat de tortugues nounades per a augmentar la seva supervivència i la probabilitat de retorn a les platges de naixement una vegada superat el primer any. A més, “es persegueix el seguiment tècnic de l’espècie com a oportunitat d’obtenir dades científiques entre els equips veterinaris de les dues comunitats”, va explicar Pradas.

Així mateix, totes dues comunitats col·laboren en projectes d’educació ambiental i han organitzat visites i intercanvis per a compartir procediments i ampliar les solucions davant els processos d’adaptació climàtica.

Compartir en redes sociales