CCOO Urgix al Govern Valencià a Enfortir el Diàleg Social i les Polítiques d’Ocupació

El secretari general de Comissions Obreres (CCOO), Unai Sord, ha transmés al president de la Generalitat, Carlos Mazón, la necessitat de mantindre i enfortir els espais de diàleg social existents en la Comunitat Valenciana.

Sord es va expressar d’esta manera després de la seua primera reunió amb Mazón, que es va desenvolupar en un «ambient lògic de normalitat en les relacions institucionals que CCOO ha mantingut amb el conjunt d’administracions del país».

Sord va destacar la importància de mantindre el diàleg social, «tenint en compte alguns precedents» en altres comunitats autònomes amb governs de PP i Vox, que han portat a «inèrcies absolutament catastròfiques» com en el cas de Castella i Lleó.

«Afortunadament, en la Comunitat es mantenen els espais de diàleg social, però més enllà de mantindre’ls, li hem traslladat al president la importància de reforçar pressupostàriament i amb polítiques útils i valentes les polítiques actives d’ocupació», va afegir Sord.

Durant la reunió es van abordar els canvis en el teixit productiu i les transicions digital i energètica. Sord va considerar que per a evitar la pèrdua d’activitat econòmica i la deterioració de les condicions de treball són «fonamentals les polítiques que prevegen estos canvis, les transicions justes, i això es pot fer amb polítiques d’ocupació, de formació permanent i d’orientació laboral».

«Ho estem veient en alguns sectors com el de l’automòbil, on és crucial que la transició des del cotxe de combustió als cotxes elèctrics es produïsca sense pèrdues de llocs de treball i mantenint les ocupacions a través de mesures pal·liatives. És molt important que el conjunt de les administracions es comprometen en este terreny i també és important, per tant, tindre palanques fiscals per a això», va concloure Sord.

Per part seua, la secretària general de CCOO PV, Ana García, va destacar la importància de desenvolupar i posar en marxa totes les polítiques actives d’ocupació, tant en orientació com en formació i accés.

García va subratllar el compromís del president del Consell de continuar avançant en la concertació social i aconseguir acords perquè es progresse econòmica i socialment «de manera que es cree eixe treball decent que es necessita i que es puga treballar en eixa línia».

 

 

 

Compartir en redes sociales