Carlos Mazón Impulsa Aliança Estratègica Entre València i Madrid per a Potenciar la Competitivitat Nacional

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha destacat la importància d’establir una «plataforma de competitivitat i futur» entre la Comunitat Valenciana i Madrid. Aquesta col·laboració se centra en el desenvolupament conjunt i la potenciació de totes dues regions com a motors econòmics d’Espanya. La proposta de Mazón respon a la percepció que el govern central no ha estat capaç d’impulsar la competitivitat territorial necessària, situant en les comunitats autònomes la responsabilitat de liderar aquest avanç.

Mazón ha sostingut una reunió amb la consellera d’Hisenda, Ruth Merino, preparant tant la pròxima sessió del Consell de Política Fiscal i Financera com el cim empresarial Comunitat Valenciana-Comunitat Madrid, programada per a aquest dimarts 12 de desembre. En aquesta trobada, s’abordarà la creació d’un eix logístic i de mobilitat essencial, basat en principis de sostenibilitat i fiscalitat favorable.

Una de les principals preocupacions de Mazón és l’expansió nord del Port de València, un projecte que considera crucial no sols per a la regió valenciana, sinó per al conjunt del país. L’ampliació d’aquest port marcaria un abans i un després en termes de capacitat logística i distribució de mercaderies a nivell nacional.

La reunió comptarà amb la participació de figures prominents de tots dos territoris, incloent-hi la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i representants d’entitats clau com el Port de València, així com d’empreses líders en diversos sectors. Es debatran iniciatives rellevants com el Corredor Mediterrani i la millora de les connexions ferroviàries amb el centre d’Espanya i Portugal, amb l’objectiu d’enfortir les sinergies i la cooperació interregional.

Mazón ha destacat la necessitat d’un nou model de finançament autonòmic que eviti desequilibris entre regions i que no es vegi influenciat per negociacions partidistes o separatistes. Amb aquesta visió, la cimera València-Madrid es perfila com un pas decisiu cap a una major col·laboració i competitivitat interregional en el panorama espanyol.

Compartir en redes sociales