Augment Significatiu en les Hipoteques sobre Habitatges a l’abril en Diverses Comunitats Autònomes

Les comunitats autònomes que van registrar les majors taxes de variació anual en el nombre d’hipoteques sobre habitatges a l’abril van ser País Basc (48,9%), Castella-la Manxa (42,5%) i la Comunitat Valenciana (38,9%), segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En tota Espanya, la xifra d’hipoteques sobre habitatges inscrits en els registres de la propietat es va disparar un 28% a l’abril, aconseguint els 34.264 contractes signats. Aquesta és la major pujada des de gener de 2022, després d’una caiguda del 18% al març degut a aquest efecte de la Setmana Santa.

L’import mitjà de les hipoteques va augmentar un 1,5% en comparació amb abril de l’any passat, situant-se en 139.328 euros. A més, el 48,1% de les hipoteques sobre habitatges es van formalitzar a un tipus d’interés variable, el percentatge més alt des de gener de 2021. Aquest increment coincideix amb la primera baixada dels tipus d’interés en l’eurozona en huit anys (al 4,25%) i l’inici de la caiguda de l’euríbor, que a l’abril es va situar en 3,702%, i va continuar descendint al maig, tancant en 3,661%.

El tipus d’interés mitjà fixat per les entitats per a les noves hipoteques sobre habitatges va baixar a l’abril al 3,38% enfront del 3,41% de març, mentre que el termini mitjà d’amortització es va situar en 24 anys, un més que el mes anterior.

El capital prestat per les entitats per a aquest fi va augmentar un 30% a l’abril, el major increment des de maig de 2022, segons les dades de l’INE.

Per a tota mena de finques, incloent-hi habitatges, finques urbanes i rústiques, la xifra d’hipoteques inscrites a l’abril en els registres de la propietat també va pujar un 26,9%, encara que l’import mitjà es va reduir un 4,3%, fins als 152.557 euros.

Compartir en redes sociales