Arranca la Fira del Llibre de València

Foto: EFE

La Fira del Llibre ha obert les seues portes als Jardins de Vivers de València, on estarà fins al 7 de maig, amb una crida a la lectura com a eix vertebrador de la cultura i la societat.

Així ho ha afirmat l’escriptora Teresa Broseta, durant el tradicional pregó que ha donat inici a un certamen, que la seua cinquantena huitena edició ha batut un rècord d’expositors, 77 distribuïts en 117 casetes, i té programades més de 1.300 activitats.

L’acte inaugural de la Fira del Llibre ha sigut presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Ha comptat també amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, entre altres personalitats.

L’acte ha començat amb les paraules de benvinguda del president del Gremi de Llibrers, de Juan Pedro Font de Mora, qui ha remarcat el rècord en nombre de casetes d’enguany, amb 117.

A continuació, la presidenta de la Fundació Fira del Llibre, Maria Bravo, ha destacat la importància de l’obra de Josep Piera, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2023, que rebrà el pròxim 6 de maig el premi Fira del Llibre 2023.

A més, ha remarcat la col·laboració d’autors en llengües cooficials de l’Estat, especialment els de llengua basca, als qui la Fira dedicarà una jornada de promoció de la literatura en basca gràcies al conveni de col·laboració amb el Etxepare Euskal Institutua.

També ha celebrat l’acord amb la Fira Internacional del Llibre de Nova York (FILNYC), que permetrà conéixer les últimes novetats dels escriptors llatins radicats en aqueixa ciutat.

El tradicional pregó ha sigut a càrrec de l’escriptora Teresa Broseta, que ha interpretat un discurs en vers, en el qual ha incidit en la importància dels llibres en la vida de les persones, i ha fet una crida a la lectura com a eix vertebrador de la cultura i la societat.

L’acte l’ha tancat la directora general de Cultura, qui ha agraït l’esforç a tots el llibreters, editors, escriptors, lectors i a tots els treballadors que fan possible la Fira del Llibre, «convertint-la així en la segona Fira del llibre de l’Estat».

En finalitzar l’acte, la comitiva ha visitat les diferents casetes de la fira, on els llibreters han tingut l’oportunitat d’informar-los de les novetats que es presentaran els pròxims dies.

Compartir en redes sociales